Bezoek de nieuwe website van Klaassen Bouman

Bezoek de website

Wachtwoord vergeten?
Inloggen

CV Soorten

Combiketel

Bij de aankoop van een CV-ketel wordt vaak alleen gedacht aan de centrale verwarming. Maar net zo belangrijk is de voorziening voor warm water. Een combiketel is een cv-ketel die twee functies met elkaar combineert. Een combiketel zorgt voor de verwarming van uw woning én voor de warmwatervoorziening. De combiketel is voorzien van een geïntegreerde warmwatervoorziening, zodat de cv-ketel ondanks zijn bescheiden formaat toch maximaal comfort levert. Met de combi-ketel is dus geen aparte boiler nodig, want deze zit al in de ketel. Ruimte besparen en toch genieten van uitstekend warmwatercomfort: dat kan met een combiketel.

CV ketel

Een centraleverwarmingsketel of cv-ketel is het onderdeel van een centraleverwarmingsinstallatie dat voor warm water zorgt waarmee de verblijven in een pand verwarmd worden. Dit systeem wordt de centrale verwarming genoemd. Een combiketel zorgt tevens voor het warme water in een woning of bedrijf.

HR ketel

Een hoogrendementsketel of HR-ketel is een verwarmingsketel op gas die ten opzichte van een conventionele gasketel een hoger rendement heeft, waardoor het gasverbruik lager is. Het hoog rendement wordt bereikt door het koude retourwater in een warmtewisselaar voor te verwarmen met de rookgassen in een zogenaamde rookgascondensor. Deze gassen bevatten veel waterdamp, die bij dit proces condenseert. Vandaar dat HR-ketels moeten zijn voorzien van een condensaatafvoer. Hoogrendementsketels werden in 1981 door Nefit in Nederland geïntroduceerd.

Warmtepomp

Alle soorten warmtepompen nemen bij lage temperatuur warmte op die bij hoge temperatuur weer wordt afgegeven. De meest voorkomende soorten warmtepompen werken door een vloeistof bij lage temperatuur te laten verdampen en de damp bij hoge temperatuur te laten condenseren. In het eerste geval moet het kookpunt worden verlaagd en/of in het tweede geval worden verhoogd. Het kookpunt kan worden verhoogd door de druk te verhogen met een compressor (pomp), aan de andere kant kan het kookpunt weer worden verlaagd door de druk te laten zakken in een turbine of (meestal) smoorventiel. Het geheel van verdampen, comprimeren, condenseren en expanderen vormt een gesloten kringloop voor het rondstromende koudemiddel, maar niet voor de warmte: aan het systeem wordt netto arbeid toegevoerd (in de compressor) en er wordt warmte verplaatst van de verdamper naar de condensor.

Remeha Calenta 40L A CW6Remeha Calenta 40L A CW6 Vaillant ecotec plus 35-38 CW5+Vaillant ecotec plus 35-38 CW5+ Aircool ASH-35HMVI inverter warmtepompAircool ASH-35HMVI inverter warmtepomp Remeha Calenta 28C A CW4Remeha Calenta 28C A CW4
Website door Forwart sitemap